Over Stephanie Loontjens, logopediste

Hierbij wat info over mijn studies, ervaring en loopbaan als logopediste ...

Ik studeerde aan de KHBO te Brugge (1999-2002).  Tijdens mijn opleiding liep ik stage in revalidatiecentra, een ziekenhuis en diverse scholen. 
Na mijn studies begon ik meteen te werken als logopediste in een groepspraktijk te Lichtervelde (2002-2006).  Daar stond ik in voor onderzoek en behandeling van  kinderen met taal-, spraak-, stem- en leerstoornissen. 

logopedist Gistel Oudenburg

Ik werkte tegelijkertijd ook in het Dominic Savio Instituut bij volwassenen met een neuro-motorische handicap en een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) (2002-2003).  Daarna (2003-2005) was ik als logopediste verbonden aan het Stedelijk Ziekenhuis te Roeselare waar ik werkte met volwassenen met taal-, spraak- en/of slikproblemen na een hersenbloeding of trombose.

In 2006 startte ik de praktijk ‘LOGI’ te Gistel. De praktijk groeide al snel uit tot een groepspraktijk. In 2009 startte ik een tweede praktijk te Oudenburg. Momenteel bestaan we uit een dynamisch team van 5 logopedisten. We behandelen taal-, spraak-, stemstoornissen en leerproblemen bij kinderen; bij volwassen behandelen we stemstoornissen, slik-, taal- en spraakproblemen.  De therapie gaat door in de praktijk, op school of aan huis.

In 2007 volgde ik aan de Lessius Hogeschool te Antwerpen de postgraduaatsopleiding ‘leerstoornissen’. Tijdens deze specialisatieopleiding  verdiepte ik me in de diagnostiek en behandeling van dyslexie, dysorthografie en dyscalculie.
Ik ben lid van de VVL (Vlaamse Vereniging voor Logopedisten).  Ik volg geregeld bijscholing en woon congressen en studiedagen bij.  Zo blijf ik op de hoogte van interessante behandelingsmethodes en nieuwe materialen.